Avondvierdaagse Annen gaat door in september

De organisatie van de Avondvierdaagse Annen heeft besloten om het evenement in het najaar toch door te laten gaan. De Avondvierdaagse Annen vindt plaats van dinsdag 15 tot en met vrijdag 18 september.

Volgens Carolien van Holten, voorzitter van de stichting, gaf de versoepeling van de 1,5 meter maatregel voor kinderen de doorslag: “Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand meer te houden”, zegt Carolien. “Dit betekent dat de begeleiders van de Avondvierdaagse geen afstand meer hoeven te houden tot de kinderen, maar alleen tot elkaar. Daarnaast gaat het natuurlijk om een buitenactiviteit. Toen we dit hoorden, hebben we besloten om het toch door te laten gaan. Er is al zoveel afgezegd de afgelopen maanden, het leek ons een positief signaal om dit door te laten gaan.”

De Avondvierdaagse Annen zal dit jaar starten en eindigen vanaf het zwembad in Annen. De inschrijvingen die voor april zijn gedaan, kunnen gewoon blijven staan voor september. Heb je je kind nog niet aangemeld? Dit kan alsnog via: https://www.avondvierdaagse-annen.nl/inschrijven/inschrijfformulier-scholen

1,5 meter maatregel
Door de versoepeling van de 1,5 meter maatregel voor kinderen tot en met 12 jaar onderling en tot volwassenen én aangezien het een buitenevenement is, heeft de organisatie ervoor gekozen om het evenement toch plaats te laten vinden. Wel wil de organisatie volwassenen oproepen om de 1,5 meter maatregel in acht te nemen. Dit geldt ook voor ouders die niet meelopen en hun kinderen komen brengen. Het verzoek is om kinderen te brengen/halen en daarna meteen weer weg te gaan en om hierbij zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen. Van de ouders van kinderen uit de groepen 1 en 2 wordt wel verwacht dat ze allemaal meelopen.